Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son Haberler:

latest

Porsche ve TAG Heuer’den stratejik iş birliği

Porsche ve İsviçreli lüks saat üreticisi TAG Heuer stratejik bir marka iş birliği altında güçlerini birleştirdi.    Ürün geliştirmenin yanı ...

Porsche ve TAG Heuer’den stratejik iş birliği

Porsche ve İsviçreli lüks saat üreticisi TAG Heuer stratejik bir marka iş birliği altında güçlerini birleştirdi.  

 Ürün geliştirmenin yanı sıra otomobil yarışlarında da birlikte yer alacak iki premium markanın ortak ilk ürünü ise TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph oldu. 

 Porsche ve TAG Heuer arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması kapsamında iki üretici de spor müsabakalarında ve ürünlerin geliştirilmesi konusunda ortaklaşa hareket edecekler. Ortaklar, birlikteliklerinin ilk adımı olarak, yeni bir saat olan TAG Heuer Carrera Porsche       Chronograph'ı tanıttı.

 Porsche’nin TAG Heuer ile uzun sürelere dayanan bir dostluğu bulunduğunu belirten Porsche AG Satış ve Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Detlev von Platen, “Stratejik bir ortaklık kapsamında yeni adımlar attığımız için çok mutluyum. İki markada en çok sevilen şeyleri bir araya getiriyor, ortak bir tutku yaratıyoruz: özgün miras, heyecan verici spor organizasyonları, eşsiz yaşam deneyimleri ve hayallerin hayata geçirilmesi. Her iki marka için de eşsiz, büyülü anlar yaratma yönünde çaba gösteriyoruz. Artık her adımı birlikte atmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

 TAG Heuer ve Porsche’nin ortak bir tarih ve değerlere sahip olduğunu söyleyen TAG Heuer CEO'su Frédéric Arnault ise, "En önemlisi, aynı tutkuyu paylaşıyoruz. Porsche gibi, bizler de özümüzde daima yüksek performans arayışı içindeyiz. Bu ortaklıkla, TAG Heuer ve Porsche, onlarca yıllık yakın temastan sonra nihayet resmi olarak bir araya geldik. Hem markalarımız hem de ürünlerimize tutkulu olan müşteriler ve hayranlar için eşsiz deneyimler ve ürünler ortaya koyacağız” diye konuştu.

 İki tarih, bir tutku

Yarım asırdan fazla bir süredir hikayeleri kesişen iki şirketin mirasları da benzerlik gösteriyor. Edouard Heuer ve Ferdinand Porsche, birçok alanda birçok konu özelinde öncülerdi. Heuer, ürettiği ilk kronograf ile, Porsche ise tekerlek içi yeni bir elektrikli motorla, 11 yıl arayla ödül kazandı: Heuer, 1889'da onurlandırıldı, bu yeniliğe sahip ilk Lohner-Porsche Electromobil, 1900'de Paris'teki fuarda sergilendi.

Porsche ve TAG Heuer’den stratejik iş birliği

 Günümüz ortaklığının gerçek mihenk taşları ise, markaların kurucularının ikinci nesilleri oldu. Ferdinand Porsche’nin oğlu Ferdinand Anton Ernst ya da bilinen adıyla "Ferry", babasının mühendislik ofisine 1931 yılında 22 yaşındayken katıldı ve 1948 yılında ailenin adını taşıyan otomobil markasını kurdu. Birkaç yıl içinde, Porsche adı, 1954 Carrera Panamericana yarışında alınan şampiyonluk da dahil olmak üzere, tüm dünyadaki pist yarışlarıyla özdeşleşmeye başladı. Şu andaki en güçlü spor otomobilinin motorunun ‘Carrera’ olarak adlandırılması da bu başarıların onuruna yapılmıştır. 

 Edouard Heuer'in büyük torunu Jack ise, ailesinin şirketine onlarca yıl liderlik etti ve 1963 yılında, ilk Heuer Carrera kronografını yarattı. Jack Heuer, ilk kare çehreli, suya dayanıklı otomatik kronograf saati olan Heuer Monaco'nun geliştirilmesinden de sorumluydu. Bu model, hem Monaco Grand Prix yarışıyla, hem de Porsche'nin 911 modeliyle, 1968'den 1970'e kadar peş peşe üç yılda kazandığı, Prensliğin ünlü Monte Carlo Rallisi’yle hatırlanıyor. 

Hiç yorum yok