Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son Haberler:

latest

4 Koltukta da Spor Otomobil Keyfi Sunuyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduÄŸu BMW, dört kapılı spor otomobili BMW 8 Serisi Grand Coupé’yi Türkiye’de yollarla buluÅŸturmaya...

4 Koltukta da Spor Otomobil Keyfi Sunuyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduÄŸu BMW, dört kapılı spor otomobili BMW 8 Serisi Grand Coupé’yi Türkiye’de yollarla buluÅŸturmaya hazırlanıyor. 8 Serisi’nin, Coupé ve Cabrio seçeneklerinden sonra üçüncü gövde tipini temsil eden Yeni BMW 8 Serisi Gran Coupé, 4 kapılı bir sedanın sunduÄŸu konfor ve kullanışlılık özellikleriyle bir Coupé otomobilden beklenen sportif tasarım ve sürüş keyfini bir araya getiriyor. Özgün karakteri, heyecan uyandıran performans ve dinamizmi ile güç ve zarafet tutkunları için tasarlanan, BMW 8 Serisi Gran Coupé, sonbaharda Türkiye’de satışa sunulacak.

BMW’nin yeni tasarım dilinin son temsilcilerinden biri olan BMW 8 Serisi Gran Coupé, dinamizm ve lüks konfor arasında sunduÄŸu benzersiz denge ile dikkat çekiyor. Coupe versiyona göre 201 milimetre uzayan dingil mesafesi ile boyu 5.074 milimetre’ye kavuÅŸan 8 Serisi Gran Coupe, 1.932 milimetre geniÅŸliÄŸe ve 1401 milimetre yüksekliÄŸe sahip. Arkaya doÄŸru alçalan tavanı ve BMW’nin karakteristik omuz çizgisi ile oldukça sportif bir görüntü çizen BMW 8 Serisi Gran Coupé, segmentinde doÄŸrudan iki kapılı bir spor otomobilden üretilen tek model olarak öne çıkıyor. BMW 8 Serisi Gran Coupé, ÅŸiÅŸkin çamurlukları ve yatay çizgileri ile arkadan da oldukça oturaklı ve dikkat çekici bir duruÅŸ sergiliyor. Otomobilin arka kısmında yer alan ince LED stoplar da çamurluklara kadar uzanarak aracın geniÅŸ görünümüne katkı saÄŸlıyor.

BMW 8 Serisi Coupé’ye göre uzayan boyutları sayesinde hem ön hem de arka kısımda oldukça geniÅŸ bir yaÅŸam alanı sunan BMW 8 Serisi Gran Coupé, sportif ve lüks görünümünü iç mekânına da taşıyor. Sahip olduÄŸu panoramik tavanı sayesinde iç mekânda oldukça ferah bir yaÅŸam alanına sahip olan BMW 8 Serisi Gran Coupé, otomobil içerisindeki her koltukta spor otomobil hissini yaÅŸatmayı baÅŸarıyor. Ön koltuklarda olduÄŸu gibi yanal destekleri artırılan arka koltuklarda da yolculara sportif bir otomobilin içinde olduÄŸu hissettiriliyor. BMW 8 Serisi Gran Coupé, 440 litrelik bagaj hacmiyle de uzun yolculuklar için ihtiyaç duyulacak yükleri rahatlıkla taşıyabiliyor.

4 Koltukta da Spor Otomobil Keyfi Sunuyor

BMW 8 Serisi Gran Coupé tamamen kapalı zemini, aktif flap kontrolü, hava perdeleri ve hava kanalcıklı dış aynaları ile aerodinamik açıdan oldukça geliÅŸmiÅŸ bir otomobil olarak geliÅŸtirildi. Otomobilin pek çok parçasında alüminyum kullanılarak toplam ağırlık azaltılırken; karbonfiberle güçlendirilmiÅŸ plastik aksamların da kullanılmasıyla aracın rijitliÄŸinin de önemli ölçüde artırılması saÄŸlandı. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan karbon fiber tavan sayesinde aracın ağırlık merkezi çok daha aÅŸağı çekilerek sürüş performansı artırılabiliyor. Adaptif LED farların standart olarak yer aldığı BMW 8 Serisi Gran Coupé’de 600 metreye kadar aydınlatma saÄŸlayan BMW Laserlight ise opsiyonel donanım kapsamında tercih edilebiliyor.

İçerisinde kontrol sistemleri ve baÄŸlanabilirliÄŸindeki en son yenilikleri de bulunduran Yeni BMW 8 Serisi Gran Coupé’nin karakteristik 4.4 litrelik 530 beygir ve 750 Nm torka sahip en güçlü versiyonu M850i xDrive, 0’dan 100’e 3.9 saniyede ulaşıyor. Yeni BMW 8 Serisi Gran Coupé, 340 beygir güç ve 500 Nm tork üreten 3 litrelik sıralı 6 silindirli motorla 0’dan 100’e 4.9 saniyede ulaÅŸan 840i xDrive versiyonları ile otomobilseverlerin seçim yelpazesi geniÅŸletiyor. Otomobilin tüm motor seçeneklerinde 8 ileri Steptronic ÅŸanzıman standart olarak geliyor. BMW’nin akıllı dört tekerlekten çekiÅŸ sistemi xDrive ise 840i xDrive ve M850i xDrive modellerinde standart olarak yer alıyor.

Hiç yorum yok